Kontakt Bli medlem moderaterna.se Kalender Radio Moderat Nyheter Våra politiker Vår politik
M-logo
VaraModeraterna Vår politik Våra politiker Nyheter Radio Moderat Kalender moderaterna.se Bli medlem Kontakt

 

Vara-bänken på (M)stämma
Vara-bänken på (M)stämma

Vara-bänken på (M)stämma

 

 

 

Vara-bänken på (M)stämma

Vid den moderata arbetsstämman som avhölls i Örebro i veckan deltog från Vara, moderaternas regionråd Gunilla Levén, Vara och moderaternas riksdagsledamot från Norra Vånga, Cecilia Widegren. Vara-bänken förstärktes under delar av stämman av tidigare partiordförande Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Ulf Adelsson.

På stämman togs bl a beslut om att stärka den nära vården, utveckla dagens primärvård samt att den modell med mobila vårdteam som stärker hemsjukvården och vårdkedjan mellan Västra Götalandsregionen och Skaraborgs kommuner, nu skall bli en nationell reform för hela landet.

- Den s k Lidköpingsmodellen med specialistvård team som åker ut från sjukhuset till äldre i deras bostäder, istället för att äldre skall behöva åka till akuten, har visat sig vara så framgångsrik för äldre och deras anhöriga, att nu inte bara Skaraborgare ska få denna förstärkta vård, utan moderat-stämman tog beslut i helgen att denna reform skall moderaterna verka för blir en gemensam nationell reform för Sveriges äldre och moderaterna har även avsatt medel i budgeten för att kunna påbörja arbetet med att sprida modellen, säger Cecilia Widegren (M) riksdagsledamot Skaraborg, som i helgen fick igenom beslutet.

- Vårdens utmaningar för t ex äldre och multisjuka är omfattande. Skaraborgs mobila vårdteam har visat att det går att stärka patientsäkerhet, kvalitet och korta vårdtider, för att stärka äldres livskvalitet avsevärt. T ex visar en uppföljningsrapport att hela 80 % färre besök för äldre till akutmottagningar, när vård har erbjudits i hemmet. Det är klart att detta bör komma fler till del, avslutar Widegren (M).

Cecilia Widegren

 

 

Cecilia Widegren

 

 

 

Följ oss

facebook instagram twitter YouTuber

 

 

Copyright © 2017, Varaslättens Moderata förening,

Moderaterna i Vara, Box 46, 534 21 VARA, e-post: info(at)varamoderaterna.se